Cuviosul Sava Cipriotul (1909-1985)

Cuviosul Sava Cipriotul Cuviosul Sava s-a născut la începutul veacului al XX-lea, în Ciprul aflat sub ocupație britanică, într-o familie numeroasă de țarani credincioși. S-a călugărit de foarte tânăr la Mănăstirea Stavrovuni din Cipru, întemeiată și dăruită cu o parte din Lemnul Cinstitei Cruci de către Sfânta Împărăteasă Elena, în urma unei vedenii dumnezeiești.
Întreaga sa viață a petrecut-o în chip bine-plăcut lui Dumnezeu, trecând prin foarte multe încercări și prigoniri, printre care și vrăjmășiile aduse de îndreptarea calendarului în Biserica Ortodoxă.
Urmând Sfântului Apostol Varnava, încreștinătorul insulei Cipru, Cuviosul Sava a alergat pretutindeni să propovăduiască și să odihnească sufletele credincioșilor, punându-le neclintit pe calea mântuirii. A ajuns astfel să se nevoiască la Locurile Sfinte, în Muntele Sinai, în Sfântul Munte, în insulele Paros și Patmos, împreună cu mulți dintre Sfinții contemporani precum Cuvioșii Iosif Isihastul, Efrem Katunakiotul, Amfilohie Makris sau Filothei Zervakos.
Pentru marea sa smerenie, răbdare și râvnă în a se face tuturor toate (1 Cor. 9, 22), s-a învrednicit a primi de la Dumnezeu, printre altele, și darul străvederii, al izgonirii diavolilor și îndeosebi al tămăduirii cancerului, boală de care el însuși s-a săvârșit în pace, după o îndelungată suferință.

Preț întreg în librării: 19 lei
Preț online (-50%): 15 lei


Autor: Costas Papagheorghiu

Traducător: Elena Dinu

Nr. de pagini: 264

Format: 13x20 cm

Broșată

An de apariție: aprilie 2016


Citeşte câteva pagini din carte

Cartea cuprinde viața Cuviosului, mărturii ale celor care l-au cunoscut, minuni savârșite înainte și după adormirea sa, acatistul si paraclisul Cuviosului Sava.

Imagini din cartea „Cuviosul Sava Cipriotul (1909-1985)”

Cuviosul Sava Cipriotul cu surorile sale

Cuviosul Sava Cipriotul

împreună cu surorile sale.

Cuviosul Sava Cipriotul
Cuviosul Sava Cipriotul,
anii '70.
Cuviosul Sava Cipriotul
Cuviosul Sava Cipriotul,
portret iconografic.
Cuviosul Sava Cipriotul-Mănăstirea-Stavrovuni
Mănăstirea Stavrovuni din Cipru, anii '40.
Locul unde s-a nevoit Cuviosul Sava peste 20 de ani.
© Editura Iona 2015-2019