Acasă < Despre editură


Editura Iona a fost fondată la București în anul 2010 de Cătălin Grigore și Alexandra Grigore. Iona este o inițiativă creștină care și-a propus să le ofere cititorilor cele mai bune, mai practice și mai inspirate cărți pentru edificarea lor spirituală.

În 2010, Editura a lansat primele două colecții ortodoxe de carte ilustrată manual pentru copii din România. De atunci, Iona a devenit o marcă a calității, atât prin portofoliul de titluri și prin designul lor, cât și prin profesionalismul echipei editoriale. Cele două colecții dedicate copiilor, Viețile Sfinților și Vechiul Testament, au fost repede îndrăgite pentru ilustrațiile originale. Fiecare ilustrație este realizată manual, pe hârtie specială, în acuarelă, într-un stil personal și bogat în detalii. Textul este sintetizat și adaptat pentru copii după cele mai bune ediții ale vieților sfinților prezentați.

Colecțiile de vieți de sfinți pentru adulți, Athos și Sfinții Ortodoxiei, propun modele autentice de viață și de gândire creștine, care oferă soluții la diversele provocări ale lumii de astăzi. Editura publică ediții recunoscute ale vieților sfinților contemporani din întreaga Ortodoxie. Edițiile sunt însoțite de texte imnografice și de note ale editorului român, care le îmbogățesc perspectiva istorică și spirituală, făcând din ele veritabile ediții practice ușor de folosit în cult.

Cătălin Grigore este fondatorul și editorul Editurii Iona. Cătălin are experiență în vânzări, achiziții și marketing cultural. În ultimii 20 de ani a studiat hagiografia, teologia și imnografia Bisericii, iar astăzi încearcă să le adapteze pentru generațiile tinere. Are o pasiune pentru limbile străine.

Alexandra Grigore este graphic designer și editor coordonator al colecțiilor de carte pentru copii de la Editura Iona. Alexandra are experiență în achiziții de carte și este un fin cunoscător al pieței de carte pentru copii din România și nu numai. Se simte inspirată atunci când își poate împărtăși experiența de profesor de engleză cu copii curioși și creativi.

© Editura Iona 2015-2021