Acasă < Despre editură


Editura Iona a fost fondată în anul 2010 de Cătălin și de Alexandra Grigore, doi profesioniști cu 15 ani de experiență cumulată în marketing, vânzări și achiziții de carte în România.

Editura Iona este un proiect de pionierat cu misiunea de a oferi cititorilor unele dintre cele mai folositoare, practice și inspirate cărți pentru edificarea lor spirituală. În 2010, Editura Iona a lansat pe piața din România două colecții ortodoxe unice de carte ilustrată pentru copii. De atunci, Iona a devenit marca incontestabilă a calității, atât prin designul și portofoliul de titluri reprezentative, cât și prin profesionalismul editorial.

Cele două colecții dedicate copiilor de peste 5 ani, Viețile Sfinților și Vechiul Legământ, au fost repede îndrăgite datorită ilustraţiilor originale cu o cromatică atrăgătoare. Fiecare ilustrație este realizată manual, pe hârtie specială, într-o tehnică mixtă, îmbinând acuarela, creionul pastel și penița, într-un stil foarte personal şi bogat în detalii. Textul este prelucrat și adaptat înțelegerii copiilor, după cele mai bune ediții internaționale ale vieților sfinților prezentați.

Colecția Viețile Sfinților pentru adulți își propune să prezinte modele autentice de viață și de gândire creștine, care să răspundă la diversele provocări ale lumii de astăzi. Editura publică ediții speciale și recunoscute ale vieților sfinților contemporani. Edițiile sunt însoțite de anexe ale editorului român, anexe care le îmbogățesc perspectiva istorică și spirituală, făcând din ele și veritabile ediții liturgice ușor de folosit în cult.

Cătălin Grigore s-a născut în 1978 în Bușteni, pe Valea Prahovei. Din 2010 este antreprenor român, Co-fondator, Director General și Editor al Editurii Iona. Între 2001-2008, Cătălin a ocupat poziții de management ca Director de Marketing & Achiziții pentru Librăriile Cărturești și respectiv Director de Marketing pentru Grupul Humanitas. În 2001, a făcut parte din echipa de profesioniști care a contribuit major la lansarea și ulterior scalarea conceptului Cărturești, iar în 2008, la invitația filosofului Gabriel Liiceanu, a preluat Departamentul de Marketing al Grupului Humanitas. Cătălin este dublu licențiat, al Universității București, Facultatea de Teologie Ortodoxă, și al Universității Hyperion, Facultatea de Litere. Cătălin vorbește fluent engleza și franceza.

Alexandra Grigore s-a născut în 1983 în orașul Câmpina. Din 2010 este Co-Fondator, Graphic Designer și Editor Coordonator al colecțiilor de carte pentru copii de la Editura Iona. Între 2006-2007 a ocupat poziția de Manager de Achiziții la Cărturești. Alexandra este mamă a patru copii, pe care îi educă folosindu-și cultura personală și cunoașterea pieței de carte pentru copii din România și nu numai. Se simte inspirată atunci când își poate împărtăși experiența și altor copii curioși și creativi. Alexandra este licențiată a Universității București, Facultatea de Litere, și deține un Master în Teologie Ortodoxă. Alexandra vorbește fluent engleza.

© Editura Iona 2015-2019