Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir Sfântul Dimitrie s-a născut în anul 270 în Imperiul Roman. A fost guvernator al Salonicului și un mare apărător al creștinilor, care în vremea aceea erau prigoniți. Viața lui plină de înțelepciune și curaj este un model pentru tinerii de azi. 

„Uimit, dar și înfuriat de curajul lui Dimitrie, împăratul Galeriu i-a spus:
— Nu m-am aşteptat la atâta nerecunoştință când te-am numit guvernator! Oare nu te-am copleșit cu cinstiri și nu ți-am arătat încredere?
— Împărate, recunosc stăpânirea dată ție de Dumnezeul meu, dar Îl cins­tesc mai mult pe El, Care e Făcătorul cerului şi al pământului și Împăratul întregii lumi.
— Cu ce e mai mare Hristosul tău decât mine, de îl numești Dumnezeu și Împărat? Oare n-a murit pe cruce ca un învins? De ce nu te supui mai bine măritului Zeus, regele cerului, sau neînfricatului Apollo? Fiindcă răspândești minciuni îţi voi da ceea ce meriţi: nu vei mai fi guvernator și vei fi chinuit ca să înțelegi puterea mea. Să vedem cum te va scăpa Dumnezeul tău de mânia mea!
Dimitrie i-a răspuns liniștit:
— Împărate, fă cu mine ceea ce vrei! Chinurile şi durerile cu care mă ameninţi îmi vor curăți sufletul și mă vor ajuta să moștenesc Împărăţia cerească şi slava veșnică împreună cu Hristos Cel răstignit."

Preț: 25 de lei


Autor: Cătălin Grigore

Ilustrator: Adela Maria Calistru

Nr. de pagini: 24

Format: 15x20cm

Hârtie: dublu cretată mată

Capsată

An de apariție: decembrie 2022


Citeşte câteva pagini din carte

Carte pentru copii cu vârste între 5 și 10 ani

Imagini din cartea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”

Sfântul Ierarh Spiridon, Păstorul cel bun
Sfântul Ierarh Spiridon, Păstorul cel bun
© Editura Iona 2015-2019