Blogul Editurii Iona

Sfântul Ioan Maximovici, ocrotitorul copiilor

Sfântul Ioan Maximovici îi îndrumă pe copii

În toate țările prin care a trecut Sfântul Ioan Maximovici s-a îngrijit în mod deosebit de copii. Era foarte atent cu toți, mai ales cu cei foarte mici. Își făcea mereu timp să-i asculte, le trimitea felicitări de ziua lor și le aducea daruri. În San Francisco, în anii ’60, un băiat de opt ani a învăţat să citească Ceaslovul doar stând după liturghie împreună cu Vlădica. Pe micuţa Mașenka, de numai trei ani, o chema după slujbă să sărute crucea şi îi dădea de fiecare dată o prescură. Vlădica îi vorbea îndelung cu dragoste părintească, în timp ce consilierii nerăbdători aşteptau cu problemele bisericeşti ce trebuiau rezolvate. Deși uneori părea mai aspru față de ei, copiii îl iubeau din toată inima, fiindcă îi simțeau purtarea de grijă.
După slujbă surâdea și glumea cu băieții care îl ajutau în altar, lovindu-i ușor, în joacă, pe cei neastâmpărați cu cârja peste frunte. Auzind odată că băieții se pregăteau să meargă la cinematograf, Vlădica s-a interesat despre conținutul filmului și, aflând că era un film istoric, le-a dat el însuși bani de bilete. Era pentru fiecare dintre copii un părinte adevărat, care se îngrijea ca întreaga lor educație să fie una cât mai deplină.

Sfantul Ioan Maximovici si copiii

Sfantul Ioan Maximovici si copiii din San Francisco

Sfântul Ioan Maximovici vindecă un băiețel 

Într-un oraș mai îndepărtat de San Francisco trăia un băiețel pe nume Marcu care avea pe un ochi o pată albă și pe deasupra șchiopăta foarte tare. Adesea copiii îl necăjeau pentru beteșugul lui. Însă Marcu avea un prieten bun, Sașa, care îl iubea și știa cât suferă. Sașa s-a gândit să-i trimită lui Vlădica Ioan o scrisoare ca să se roage pentru Marcu, căci cunoștea mulți oameni care se vindecaseră prin rugăciunile lui. La vreo două săptămâni după ce i-a scris, Sașa a văzut că Marcu a început să alerge bine și că nu mai șchiopăta. Dar cel mai important lucru era că-i dispăruse acea pată de pe ochi, iar doctorii nu găseau nici o explicație. Însă Sașa știa prea bine cui se datora însănătoșirea lui Marcu, așa că, plin de recunoștință, a plecat împreună cu părinții săi la Vlădica Ioan ca să-i mulțumească.

Sfântul Ioan Maximovici vindecă un băiețel

Sfântul Ioan Maximovici vindecă un băiețel

Mai multe despre viața Sfântului Ioan Maximovici, puteți citi în cartea ortodoxă ilustrată pentru copii, Povestea Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, noul Făcător de minuni, apărută la Editura Iona.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Secured By miniOrange